Duyurular
İletişim : 0 332 342 14 44 E-mail: bilgi@ktb.org.tr
Düşük faiz ve oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ'lere cansuyu olan "TOBB Nefes Kredisi" projesi bu sene 18 aya uzatılan vade ile tekrar başlamıştır.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla 31 Mart Cumartesi günü İzmir'de atılmıştır.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile, ilgili bankalar ve Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülecek olan "Nefes Kredisi" projesine, Konya Ticaret Borsası da kaynak ayırarak üyelerimizin kullanımı için destek vermektedir.
Kredinin brüt faiz oranı aylık %0,99'dur.
Kredi vadesi; ilk 6 ay anapara ödemesiz (üyeler ilk 6 ay kredinin sadece faizini ödeyecek), takip eden 12 ay aylık eşit taksitli olmak üzere toplam 18 aydır.
Kredi azami limiti (grup şirketleri dahil) 200.000TL.'dir.
Kredi başvurusu yapmak isteyen üyelerimiz; Borsamızdan "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir" ibareli faaliyet belgesi aldıktan sonra bu belge ile Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankalarının herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile kredi başvurusu yapabileceklerdir.
Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının % 0,03'ü (onbinde üç) ile sınırlı olacaktır.
Kredi değerlendirmesi başvuru yapılan banka ve KGF tarafından yapılacaktır. Borsamız, kredi talep eden üyelerimiz üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek, referans vermeyecektir.
Nefes kredisi ile ilgili başvuru süreci için irtibat :
Tescil Sicil ve İstatistik Müdürlüğü
Tel : 0 332 342 14 44 (dahili 131)
Diğer Duyurular
Duyuru Arşiviİş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Eğitimi
.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında, 50’ den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde iş sağl... Devamı
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri
.İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla kamu işyerleri ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için "İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri" maddesi... Devamı
TÜRİB Piyasasında Aracılı Sisteme Geçiş
.TÜRİB ELÜS Piyasası, 13.01.2025 tarihi itibarıyla aracılı sisteme geçecek olup bu tarihten sonra ELÜS alım satım işlemleri yalnızca ürün piyasası aracı kurumları üzerinden gerçekleştirilecektir.
Devamı
NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YETİŞTİRME PROGRAMI
.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında 23.09.2024 tarihinde Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. Bu Protokol ile... Devamı
Finansal Okuryazarlık Eğitim Platformu
.Sermaye Piyasası Kurulu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan "Finansal Okuryazarlığın Yaygınlaştırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü" kapsamında, finansal okuryazarlığın gelişt... Devamı